loading...
مجله اینترنتی قرمز | مجله زیبایی، سرگرمی، فرهنگی، هنری، فناوری
redmag بازدید : 54 چهارشنبه 21 آبان 1399 نظرات (0)

وقتی صحبت از  جک هیدرولیک  می‎شود، اولین چیزی که به ذهن خطور می‌کند، پنچری لاستیک ماشین است. حتما می‌دانید چرا. چون برای پنچری‌گیری لازم است اتومبیل به سمت بالا هدایت شود تا زمینه برای تعویض تایر امکان‌پذیر باشد. با استفاده از آنها می‎توانید به راحتی خودرویی به وزن سه تن را بلند کرده و تعمیرات لازم را انجام دهید. این نوع جک‌ها تحت عنوان جک‌های روغنی نیز شناخته شده‌اند.

در واقع باید گفت از انواع جک هیدرولیکی برای بالا بردن و نگه داشتن اجسام سنگین استفاده می‌شود. آنها در صنایع بزرگ و کوچک کاربرد داشته و نبودشان باعث بروز مشکلات جدی خواهد شد. اما هیدرولیک چیست و چگونه از آن در ساختار جک استفاده می‎شود؟

از هیدرولیک چگونه در ساخت جک هیدرولیک استفاده می شود؟

به بیان ساده باید گفته منظور از هیدرولیک این است که بتوانید با استفاده از تحت فشار قرار دادن مایعات، کاری را انجام دهید. این سیستم می‎تواند به صورت باز و بسته مورد استفاده قرار گیرد. زمانی که از آب برای چرخاندن آسیاب استفاده می‎شود، در واقع از سیستم هیدرولیکی باز استفاده می‎شود، یعنی در طی آن از مایعات که در اینجا آب است تنها یکبار استفاده شده است. در سیستم هیدرولیک بسته، مایع مورد نظر در یک مدار ثابت و مشخص شده قرار گرفته و حرکت آن صرفا محدود به همان فضا می‎شود. در این موارد مایع مورد نظر، معمولا روغن است. این سیستم در ساختار جک هیدرولیکی کاربرد دارد.

https://www.thomasnet.com/articles/materials-handling/how-hydraulic-jacks-work/

طرز کار جک هیدرولیک

 سطح مقطع زیادی در بخشی از جک هیدرولیک که جرم جسمی که روی آن هست وجود دارد که به نیروی بیشتری نیاز دارد.سطح مقطع پایینی هم بخشی از جک هیدرولیک که روغن را حرکت می دهد از طریق زدن تلمبه وجود دارد که نیروی کمتری نیاز دارد.
یعنی با توجه به زور و نیروی ما، یک نیروی کم را به یک سطح مقطع کمتر نیروی کمتری و به سطح مقطع بیشتر نیروی بیشتری لازم داریم که وارد کنیم.

در جک هیدرولیک دسته جک  به عنوان اهرمی از نوع ثانویه است که خاصیتی مکانیکی منحصر بخودش را دارد این دسته خاصیت افزایش نیروی محرک را بر عهده دارد.نیرویی مفید از این دسته وارد جک هیدرولیک می شود که جک هم این نیرو را زیادتر می کند.خود این عمل سبب برابری خاصیت مکانیکی تمام دستگاه با خاصیت مکانیکی این 2 بخش می گردد.

شکل 1 – نحوه کار یک نوع جک هیدرولیکی

فشارهایی که بر همه استوانه‌ها وارد می شوند در واقع که همان نیرویست که بر واحد سطح وارد می شود که با هم برابر هستند.

شکل 2 - سیستم جک هیدرولیکی

در حقیقت هیچ ابزار و وسیله ای در دسترس نیست که موجب افزایش مقدار کار شود. همان اندازه ای که روغن وارد می شود همان اندازه هم روغن خروج می شود در این دو استوانه ورودو خروج وزن و مقدار روغن ها با مقدار ضرب سطح مقطع و فاصله جا به جایی پیستون ها یکسان هستند.بدلیل برابری حجم آنها.

کاربرد جک هیدرولیک

سالیان سال است که جهت راحتی در بلند کردن و حرکت دادن ماشین آلات کشاورزی از توان و قدرت هیدرولیک استفاده می شود. بهره بردن از این توان جهت کنترل کردن و نحوه استقرار در نشستن بر روی تراکتور در ماشین آلات بروز استفاده شده است.در همه ی خودرو ها جهت کمک گرفتن برای حرکت دادن خودرو از روی چاله و یا جا به جایی تایر ها از انواع جک ها بهره می برندکه دارای انواع مختلفی هستند؛ همه نمونه‌های جک های هیدرولیکی، کاربرد گسترده‌تری دارند که امروزه از آنها در خودرو‌های سواری به کرات استفاده می‌شود و همچنین هنوز هم یک بخش ضروری در خودرو‌های سنگین به حساب می آید.
بخصوص جک هیدرولیکی در ماشین آلات معدنی و راهسازی ، بالابر ، کمپرسی‌ها، جرثقیل‌ها ، لیفتراک و… نیز کاربرد خیلی زیاد و غیر‌قابل انکار دارند.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_(device)

از دلایل مهم اهمیت استفاده از این جک‌ هیدرولیک، شکل و ساختار تقریبا ساده بهمراه قدرت بسیار بالایی است که بوجود می آورند.

جک های هیدرولیک  در صنایع اهمیت و کاربرد های بسیار زیادی دارند که به اختصار بیان می شود:

بالا بردن و حرکت دادن ماشین‌آلات سنگین ، چرثقیل ها ، کاربرد در پالایشگاهها ، حفاریهای زیر زمینی ، معماری و برج سازی ، تمامی وسایط نقلیه و ...

تنوع زیاد و همچنین گستردگی بالا در کاربری این جک ها وجود دارد که موجب شده تا جک‌های هیدرولیک در بین هزاران مدل و نوعهای مختلف و با طول و قطر‌ها و همچنین طراحی‌های متفاوت تولید شوند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
آخرين مطالب روز دنيا و مطالب علمي و دانستنيها را در مجله اينترنتي و خانوادگي قرمز مي يابيد.هر گونه مطالب كه به دنبالش ميگرديد اينجا ميابيد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 8
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 13
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 20
  • بازدید ماه : 82
  • بازدید سال : 914
  • بازدید کلی : 4,140